Sosyal Medya

Coğrafyamız

Tahran’a Mcdolands açılıyor!

İran’da Batı’yla varılan nükleer anlaşmanın ardından Batı kültürüne çok çabuk alışan İranlılar, fast food zinciri McDonald’s’ın Tahran’da şube açılışını bekliyor. Eskiden mecliste İran sokakları ve neredeyse birçok gösteride söylenen “Kahrolsun Amerika” sloganları artık İran’da tarihe karışmış durumda.



ABD, Ä°ran’ı nükleer programından vazgeçirmek için sıkı ekonomik yaptırımlaruyguladığı Ä°ran’da deÄŸiÅŸim rüzgarları erken geldi.
 
Ä°ranlılar, 5+1 ülkeleri arasında varılan nükleer anlaÅŸma kapsamının ardından,fast food zinciri McDonald’s’ın Tahran’a ÅŸube açmasını beklemeye baÅŸladı.
 
Ä°ranlı gençler, Tarhran’da açılacak olan McDonald’s için çok memnun olduklarını dile getirirken Ä°ran’da deÄŸiÅŸimin çok hızlı geliÅŸtiÄŸi görülüyor. 1990’larda Tahran’da McDonalds’ın bir ÅŸubesini açma giriÅŸimleri, radikal öÄŸrenciler tarafından düzenlenen saldırılar sonrasında engellenmiÅŸti. 
 
Öte yandan McDonald’s’ın resmi internet sitesinde de Ä°ran’da ÅŸube açmak isteyenler için baÅŸvuru formu yayınlanması, fast food zincirinin Tahran’a geleceÄŸi ihtimalini güçlendirdi. McDonald’s yetkilileri, Ä°ran’a ÅŸube açma konusunda henüz ellerinde belirli bir tarih olmadığını açıkladı.

(islahhaber)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.